dimecres, 19 d’octubre del 2016

Saladina art fest (Can Picafort, 20-30 octubre)






Nota de premsa

Can Picafort aposta per l'art com a eina de transformació i crea el Saladina Art Fest. Un festival d'art urbà que, a la seva primera edició, compta amb artistes de gran trajectòria internacional com Hyuro, Bosolleti i Joan Aguiló.
Joan Monjo, delegat de Batlia a Can Picafort, destaca que “l'Ajuntament de Santa Margalida ha fet una aposta atrevida per fomentar la cultura i potenciar la identitat local. Aquesta iniciativa pretén donar una nova imatge al poble, reforçar els vincles entre l'entorn i els seus residents, i oferir una alternativa cultural a tothom que arribi a Can Picafort. Saladina Art Fest suposa, tant pels residents com pels visitants, un valor afegit al poble i a tot el municipi.” 

Així mateix, Monjo remarca que es pretén donar continuïtat a la iniciativa, de manera que sigui de periodicitat anual, i convidar-hi cada any artistes de gran trajectòria. 

En paraules seves, “tot plegat té com a objectiu millorar el poble de Can Picafort. A partir del 20 d'octubre podrem veure com les façanes de grans dimensions es converteixen en obres d'art públic i li confereixen un nou caràcter al seu entorn.”

Joan Aguiló, coordinador del festival, afirma que “Saladina Art Fest aposta per la identitat local i la poètica com a punt de partida per als seus murals. I pren com a referent el vincle del poble amb la mar i el caràcter del seus residents. El festival comptarà amb la participació de muralistes de tant de renom com Hyuro i Bosoletti, a part d’altres artistes illencs.”

Com a cloenda, del 28 al 30 d'octubre, el festival proposa tot un ventall d'activitats culturals, que es detallaran en el programa definitiu i s’anunciaran en les diferents xarxes socials. Aquestes activitats, que inclouen tant música, teatre i mostres d'art com tallers o trobades educatives per a infants, es duran a terme en el Club Nàutic de Can Picafort. Un gran grup d'artistes residents a les Illes tancaran el cartell del festival el darrer cap de setmana d'octubre.


                             
Programa abreujat

                                          Vídeos












Els artistes de la primera edició del Saladina Art Fest

Hyuro és argentina resident a València i treballa a partir de la recerca històrica. Les seves imatges són de colors apagats amb una forta càrrega poética. Arriba a Mallorca des de Noruega, i d'aquí surt cap a Miami amb els seus murals.

Bosoletti és un artista resident a Itàlia. Treballa el retrat a gran format. La seva tècnica realista y de pinzellada difuminada aporta misteri y nostàlgia a les seves obres.

Joan Aguiló, la representació local del festival, treballa la identitat mallorquina. Des de la poètica, i amb un llenguatge visual net i suau, ens fa reviure part de les nostres vides.

 Imatges de treballs anteriors dels artistes



Joan Aguiló







Bossoletti





Hyuro