diumenge, 4 de desembre del 2011

Auditori Municipal: dia 9 divendres 19.30 h. Exposició col•lectiva de pintura; 21 h. Teatre. La història robada.

9, divendres. Auditori Municipal (la Vila)

19.30 h. Exposició col•lectiva de pintura. Rompre els murs de silenci.

Inspirada en les víctimes de la guerra civil i de la repressió franquista, amb voluntat de contribuir a la memòria històrica. Organitzada per la revista sa Plaça amb la col•laboració de l’Associació de memòria històrica de Mallorca. Lloc: Auditori Municipal (La Vila)





21 h. Teatre. La història robada.

La Fornal presenta aquesta obra de Joan Gomila i Antoni Tugores, dedicada a donar a conèixer la vida del batle republicà de Manacor, Antoni Amer “Garanya”, assassinat durant la Guerra Civil. Lloc: Auditori Municipal. Preu: 5 €.


Direcció i dramatúrgia: Joan Gomila. A partir del llibre d’Antoni Tugores: Antoni Amer ‘Garanya’: La història robada. “La història robada” tracta de na Laura, una jove que té la inquietud de conèixer la vida de l’alcalde republicà Antoni Amer. Un dia rep, a través d’un missatger, l’esborrany de la biografia escrita pel seu pare, historiador. Des de la lectura d’aquells papers, sorgiexen els personatges dels dies passats, i que van des de la primera república, passant per la segona, fins als tràgics fets de 1936. I ens expliquen la història de la memòria col•lectiva d’un poble. Amb aquest espectacle volem esbrinar els antecedents que donaren lloc que persones moderades que creien en l’educació, posaren en pràctica la seva fe en la política i, com incomprensiblement, pagaren amb la mort la seva implicació a millorar la societat del seu temps. Premi projectes escènics ajuntament de Palma 2010. Premi del públic a millor espectacle balear de la XV Fira del teatre de Manacor 2010