dilluns, 25 de juny del 2012

Les torres d'enfilació

A l'edició digital del Mundo (secció de Balears) d'ahir, dia 24 de juny, hi aparegué un interessant article de na Mariona Cerdó al qual es fa referència a les torres d'enfilació del nostre terme municipal (Torres a vista de periscopio), més concretament a les de Son Real.El podeu consultar al següent vincle:


http://www.elmundo.es/elmundo/2012/06/24/baleares/1340532064.html


Segurament molts dels veïnats de Santa Margalida ja coneixien d'abans que aqueixes torres servien de punt de referència (enfilació)per a l'escola de submarins, o bé perquè han llegit la inscripció que apareix a les torres que ho indica, o bé per tradició oral. A més a més, els veïnats del municipi participaren de manera ben activa en la construcció d'aqueixes torres, que s'han convertit en un símbol de Can Picafort i de tot el municipi. Concretament, en parlà el pregoner de les festes de Can Picafort de l'any 2008, en Miquel Molinas Mas. Reproduim aquí el pregó que es publicà a la revista Can Picafort.


Nota: per veure i llegir amb una grandària adequada el pregó heu de pitjar amb el botó de la dreta del ratolí, seleccionar "Abrir en una pestaña nueva". S'obrirà una pestanya nova; hi heu d'anar i pitjar-hi amb el botó esquerra del ratolí.