divendres, 15 de juliol del 2016

Ritme, la primera escultura d'en Jaume Mir instal·lada com a part de “Can Picafort: la nova Itaca del Mediterrani”

La programació cultural “Can Picafort: la nova Itaca del Mediterrani”, que té com objectiu convertir Can Picafort en el referent cultural de la Badia d’Alcúdia, i convertir la cultura en un dels principals actius del turisme de la localitat, continuarà avançant amb la instal·lació d’estàtues de diferents autors, entre les quals destaquen les del reputat escultor Jaume Mir (1915-2012), natural de Felanitx.

L’escultor felanitxer, famós per la qualitat de la seva obra, és autor d’estàtues molt notables, bona part de les quals que se situen a llocs emblemàtics, com les dedicades als foners.

El tinent de batle i regidor delegat de Can Picafort, Joan Monjo, explica que ja s’ha instal·lat una estàtua, que se situarà provisionalment davant les Oficines Municipals. Aquesta escultura,  denominada “Ritme” i de grandària natural, li valgué a Jaume Mir ser proposat per a la primera medalla Nacional de la Biennal de Belles Arts a 1946.

Ritme, de Jaume Mir (1944) 
ja instal·lada a la plaça Enginyer Gabriel Roca 
(davant les Oficines Municipals)



El tinent de batle i delegat de Can Picafort, Joan Monjo,
i el professor Joan Mir, fill d'en Jaume Mir
que supervisà el procés d'instal·lació de l'estàtua de son pare,
una vegada finalitzat el procés.


La regidora de Cultura, Rocío Romero, destaca que la instal·lació de les estàtues d’en Jaume Mir i d’altres autors complementarà les principals iniciatives que conformen  la programació cultural de “Can Picafort: la nova Itaca del Mediterrani”. Es tracta de “Com un solc d'alga marina"; una mostra d'escultures de Joan Bennàssar; “Els meus ports”, exposició de pintures d'en Joan Bennàssar; “Saladina Art Fest”, intervencions artístiques en façanes degradades coordinades per l’artista local i reconegut especialista en art urbà Joan Aguiló.



La regidora de festes, Maria Magdalena Marimon, destaca que aquestes no seran les úniques activitats que hi haurà moltes més activitats que s’insereixen dins “Can Picafort: la nova Itaca del Mediterrani”, com poden ser actuacions musicals, visites guiades o d’altres manifestacions artístiques i culturals que formaran part del programa de festes de la localitat. I, entre aquestes, Marimon vol parar esment que no es poden deixar de banda els focs artificials del Dia de la Mare de Déu d’Agost, convertits, afirma la regidora, en un autèntic símbol de Can Picafort que, a partir d’enguany, començaran a il·luminar i a banyar de color les escultures del litoral i dels carrers de Can Picafort.


El procés d'instal·lació de l'escultura