dissabte, 28 de desembre del 2013

SON REAL: DUES NOTÍCIES BOMBA!

Localitzen a Son Real les restes del primer habitant del municipi que va aconseguir pagar la hipoteca. 

* Va ser, concretament, fa dos mil tres-cents anys. 
* Els arqueòlegs varen trobar el seu esquelet abraçat a l'escriptura del notari que ho certifica.
* D'aleshores ençà, no es coneix ningú pus que ho hagi aconseguit.

Els arqueòlegs diuen que es tracta d'un descobriment insòlit, un fet totalment excepcional. No per haver trobat un esquelet abraçat a l'escriptura de la hipoteca --afirma Jordi Hernàndez, director de les excavacions--, sinó perquè en Fenici Porro (aquest era el seu nom) havia aconseguit haver pagat la hipoteca després de  quaranta-sis anys i onze mesos. "És l'únic cas conegut de la península ibèrica", ressalta l'arqueòleg.

L'Ajuntament ha dedicit dedicar-li un carrer i fer-li un homenatge. "Si ell ho va aconseguir fa tant de temps --afirma el batle, Antoni Reus--  també ho podrem aconseguir a l'actualitat. Això sí, abans de fer-li l'homenatge estudiarem si va pagar totes les contribucions especials i els imposts municipals".

Tanmateix, Jordi Hernàndez, el director de les excavacions, no és tan optimista: "vàrem trobar l'esquelet d'en Fenici Porro enterrat entre dues tombes, segurament perquè després de tant de temps de pagar hipoteca no va poder pagar una tomba en condicions". Així i tot, afirma l'arqueòleg, és una troballa tan excepcional que el principals equips d'arqueòlegs d'Europa es desplaçaran fins a Son Real per estudiar l'esquelet d'en Fenici Porro, el primer heroi del municipi i, segurament, el pròxim fill il·lustre.


El director de les excavacions, Jordi Hernàndez, tot content, 
devora l'esquelet de l'afortunat Fenici Porro, 
amb les restes de l'escriptura que acredita el pagament 
de la hipoteca devora els genolls.


SORPRESA: EUROVEGAS A SON REAL!
* Després que el propietari de la multinacional Las Vegas SandsSheldon Adelson, rompés les negociacions per instal·lar-lo a la península, ha arribat a un acord amb l'Ajuntament de Santa Margalida i amb el Govern Balear, per instal·lar un macrocomplexe de luxe, oci i joc.
* El complexe tendrà una extensió de quatre-centes vint hectàrees.
* Els representants de l'Ajuntament afirmen que serà ecològicament sostenible: "això no és com el golf, que s'ha de regar. A més a més, no fumigarem gens".
* El batle, Antoni Reus, afirma que "aconseguirem que sigui un projecte mallorquí i integrador: a més de poker, ruleta, black jack i maquinetes hi haurà d'haver instal·lacions dedicades al truc i a l'escambrí".  
* "Aqueixa és l'única manera --afirmen els responsables municipals-- que els nostres turistes deixin els seus doblers al municipi. Pentura els nostres comerciants no en veuran cap ni un, però els turistes els hauran deixat al municipi."



 El batle, Antoni Reus, després de signar  l'acord sorpresa amb Sheldon Adelson.




L'entrada al complex, serà per una autovia que travessarà els torrents de Son Bauló i de Son Real i que acabarà a la necròpolis on l'Ajuntament ja hi ha instal·lat un cartell anunciador